2011. június 22., szerda

Karfiolkrém paradicsomban

Ez szintén nagy kedvenc a mi családunkban. Lényegében, amíg kezdődik a padlizsánszezon, gyakran készül ilyen finomság és nagy előszeretettel fogyasztjuk pirítóssal, vagy pityókás házikenyérrel, de kiváló sült húsok mellé is. Sőt, mivel az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint semleges zöldségnek számít, nyugodtan fogyaszthatjuk bármilyen sült/főtt hússal, mert így nem hízlal. De nagyszerű eledel tésztanapon is - amikor lehet enni kenyeret is - pirítósra kenve, friss paradicsommal, paprikával, vagy bármilyen salátával nagyszerű ebéd vagy vacsora lehet. Sőt, megvan az az előnye, hogy dobozkában be lehet vinni a munkahelyre is és ott elfogyasztani ebédre. Most a lányomnak és a barátnőinek készítettem reggelire, nagyon ízlett a lányoknak.

Hozzávalók: 1 fej közepes nagyságú karfiol, 1 kis fej hagyma, 1 tojássárga, 1 dl olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, citromlé, pici citromsav; 2-3 paradicsom .

Elkészítése: A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós, késhegynyi citromsavval ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd miután kicsit hűlt, botmixerrel - ennek hiányában villával - összezúzzuk a karfiolt, hozzáadjuk az apró kockára vágott vagy lereszelt hagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, enyhén sózzuk és borsozzuk. Közben a tojássárgából az olajjal elkészítjük a majonézt, hozzáadjuk a zöldséghez, pici citromlével savanyítjuk és összekavarjuk. A paradicsomot kettévágjuk, karalábéfúróval vagy kiskanállal kivájjuk a belsejét és az üreget megtöltjük karfiolkrémmel. Hidegtálon nagyon jól mutat.

Jó fakanálforgatást!

6 megjegyzés:

Adél írta...

Nagyon guszta és finom étel,én még 2 kanál tejfölt is teszek hozzá.

Bianka írta...

Jé ilyet még nem ettem, finom lehet

Kati írta...

Nagyon finom lehet, és jól is néz ki.

4Gyerek írta...

ha megfejeled kis szaporahagymával, akkor már toplistás kategória.

Edó írta...

Ez nagyon fincsi!S szépen tálaltad!

Alíz írta...

Aleda: néha én is teszek tejfölt hozzá, de csak majonézzel jobb lesz az állaga. Úgy értem keményebb lesz.

Bianka és Kati: próbáljátok ki! :)

4gyerek: biztos, hogy semmit em rontana rajta egy kis szaporahagyma, de nálunk ez így is toplistás. :)

Edó: valóban. Köszönöm az elismerést. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails