Italok

Alkoholos italok
Forralt bor
Havazik. Végre! Mert egész télen nem volt egy rendes havazó. Igazából most sem "rendes", mert vérszegényen szállingózik a hó, de kimondhatatlanul jól esett ma este hazajövet a színházból, hogy a kabátom és a hajam havas lett, hogy a lépcsőház ajtajában le kellett takarítanom magamról a havat. A havazó viszont hozta a tél varázsát, a régi emlékeket és élményeket, amikor nagyokat szánkóztunk és korcsolyáztunk, s hogy minél tovább kint lehessünk a szabadban, betértünk a közeli italmérésbe forralt bort inni. Erről jutott eszembe, hogy valahol az archívumban lennie kell néhány forralt boros fotónak, amit a lányom készített még tavaly, és aminek a beblogolása elmaradt. Nagyon megörültem neki, mert a fotó még inkább felevenítette a régi élményt, sajnos, a decemberi bulizások után nem maradt egyetlen üveg vörös borom sem, így nem volt mit felforralni. Az üzletbe ilyen későn már nem megyek ki, de ha lenne, csak úgy forralnám fel, ahogy mindig is szoktam.
Limoncello
Az alábbi két receptet a fiam küldte sok szeretettel a gasztrovilágnak és úgy igaz, eredetileg kétfelé akartam választani a két receptet, mert ez a Limoncello olyan jónak néz ki, hogy bizony Chef Viki 30. VKF! kiírásárabenevezném, ha elfogadja. A végén viszont ott van egy másik recept, a fiam legújabb "kalandja" a konyhában, ahhoz viszont nincs kép, ráadásul a két recept egymás végében olvasva érdekes, hangulatos, ha szétválasztanámelveszne az írás sava-borsa. Ezért úgy döntöttem, hogy Ctrl.C-Ctrl.V-vel egyszerűen bemásolom azegészet ide alább és a limoncello fázisfotóival tarkítom. Következzen tehát Áron fiam Limoncelloja - amit ajánlatos már most elkészíteni, hogy karácsonyra épp jó legyen - valamint a Carbonara-ja ráadásként.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails